Pàgines

21/05/2023

"Aquell vol de papallones"

La lectura de la darrera obra del reconegut escriptor osonenc Edu Sallent ha estat un agradable retorn a la seva escriptura virtuosa, aquest cop en forma d'autobiografia. El llibre desprèn un optimisme contagiós, en gran part narrat per un personatge molt sensible i delicat, que a voltes resulta intimista, mentre ens descriu les experiències vitals de l'autor, viscudes tot sol o acompanyat. Les seves pàgines ens transporten a multituds d'indrets, des del Montseny fins als Andes passant pels Ports, Montserrat, el Prepirineu, els Pirineus, els Alps, etcètera.

Cal ressaltar que la descripció que ens regala l'Edu de les il·lusions i neguits que viuen els oberturistes de vies d'escalada clàssica poden entusiasmar als que ho han viscut de primera mà, i segurament s'hi poden sentir plenament identificats. Qui escriu aquestes línies no recorda haver llegit abans una descripció tan real, intensa i fidedigna de tot el que li passa pel cap a un oberturista quan cerca la línia natural des del peu de via i va descobrint el terreny a mesura que ascendeix. Chapeau!

Es tracta, en definitiva, d'una obra brillant i molt recomanable, sobretot per als escaladors clàssics i als alpinistes, que ben segur els deixarà amb un regust de voler-ne més. Hi ha ben pocs alpinistes catalans que es dediquin a l'escriptura de muntanya com ho fa l'Edu, i tant de bo ens continuï delectant amb les seves obres.

Breu fragment extret d'un peu de fotografia inclòs en el llibre:

"Obrir via és el risc, la incertesa i l'exploració més bèsties que es poden experimentar en una paret de muntanya. Llavors, quan fixem la mirada vers la paret verge i incerta les papallones tornen a envair-nos aletejant eufòricament."

                       

                     Fitxa:

  • Títol: Aquell vol de papallones. Amics, moments i escalades.
  • Autor: Eduard Sallent i Vilanova.
  • Idioma: Català.
  • 1ª edició: Febrer de 2021.
  • Editorial: Ediciones Desnivel. Madrid.
  • ISBN: 978-84-9829-548-1
  • Pàgines: 236.
  • Gènere: Autobiografia.


Entrades populars: